Afdrukken

Freerunning

Deze les is bedoeld voor jongens/meisjes vanaf 10 jaar en wordt gegeven elke zaterdag in gymzaal de Wensinkhof van 13.00-14.00 uur.

Freerunning (Le Parkour) is een techniek bedacht door Raymond Belle en verder ontwikkeld door zijn zoon David Belle om zo snel en efficient mogelijk van punt A naar punt B te komen. Door middel van rennen, klimmen en vaults (over obstakels heen springen). Raymond leerde zijn soldaten deze technieken zodat zij zich snel en vloeiend over het parcours konden bewegen. 

Freerunning is een geëvolueerde vorm van Le Parkour waarin het om de flow (vloeiende bewegingen) en de tricks (salto's en trucs) gaat. Een traceur (iemand die aan Le Parkour doet) heeft uiterste controle over lichaam en geest. Dat moet ook wel als je op een dakrand staat en van plan bent om op een ander dak 5 meter verder op te landen. 

Wil jij ook een traceur zijn die zijn hoofd koel houd wanneer je op de kop in de lucht hangt terwijl je van punt A naar punt B gaat?  Dan kan jij je aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 074 2666333

Freerunning-Essentials-for-Beginners